Nestlé Romania preia operațiunile Solgar, companie de suplimente alimentare, comercializând direct aceste produse pe piața locală. Această tranzacție urmează finalizarea, în august 2021, a achiziției de către Nestlé a mărcilor de bază ale companiei Bountiful, inclusiv Nature’s Bounty, Solgar, Osteo Bi-Flex, Puritan’s Pride, Ester-C și Sundown.

Transferul include preluarea unui grup de angajați specializați pentru a asigura continuitatea afacerii. Atât brandul Solgar, cât și resursele umane dedicate afacerii Solgar vor fi integrate în organizația Nestlé România, ca parte a diviziei Nestlé Health Science.

„Această achiziție reprezintă un pas important, în concordanță cu atingerea scopului nostru: deblocăm puterea alimentelor pentru a îmbunătăți calitatea vieții în toată lumea, astăzi și pentru generațiile viitoare. (...) Suplimentele alimentare reprezintă o piață extrem de atractivă în România, această achiziție fiind o mare oportunitate pentru Nestlé Health Science de a-și crește prezența pe piața locală.”, a declarat Alessandro Zanelli, Nestlé Market Head South and Eastern Europe Market.

Fondată în 1947 în Lower Manhattan, New York, Solgar este o companie dedicată sănătății și bunăstării.

Produsele Solgar au fost distribuite în România din 2012 de către Isoplus, o companie fondată în 1986 în Grecia cu scopul de a le oferi consumatorilor greci suplimente alimentare naturale.

„Așteptăm cu nerăbdare includerea acestei game de produse care vizează un stil de viață mai sănătos în portofoliul Nestlé România. Acest lucru ne permite să ajungem la noi segmente de consumatori și să oferim noi opțiuni clienților actuali ai celor două branduri, Nestlé și Solgar”, a declarat și Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé România.

Nestlé Health Science a achiziționat de asemenea Bountiful Company în 2021, ceea ce i-a consolidat poziția în industria de suplimente alimentare, categorie din care fac parte vitaminele, mineralele și produsele pe bază de plante.

Cu sediul central în Elveția, Nestlé Health Science are peste 11.000 de angajați în întreaga lume, cu produse disponibile în peste 140 de țări.

Sursa foto: Nestlé România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri