Exalco România, parte a grupului elen Exalco SA, liderul pieței de profile de aluminiu din Grecia, cu activitate în peste 35 de țări, a inaugurat noul său showroom din România, care va deservi zona Bucureștiului, dar plănuiește să inaugureze noi locații în alte 3 orașe cheie din provincie.

Noul showroom, care marchează și aniversarea a 20 de ani de prezență a brandului Exalco în România, se regăsește în Otopeni, pe Calea Bucureștilor, nr. 252, în proximitatea aeroportului Internațional Henri Coandă, astfel încât inclusiv clienții și partenerii din alte orașe ale țării să aibă acces rapid la noua locație.

Showroom-ul ocupă o suprafață de 230 mp, iar clienții și partenerii Exalco vor fi întâmpinați de o echipă de 8 angajați, care le vor oferi consultanța necesară. Investiția totală în noua locație se ridică la aproape 100.000 euro.

„După 20 de ani de prezență în România, am decis că era momentul pentru a deschide și un showroom, cu ajutorul căruia să ajungem mai ușor la clienții finali. Experiența din showroom-urile pe care le avem în Grecia ne arată că, atunci când un client intră în contact direct cu produsele noastre, rata de achiziție crește considerabil, așa că era normal să facem acest pas de a deschide unul și în România”, a declarat, pentru wall-street.ro, John Kantonias, președintele Exalco SA, grupul elen din care face parte Exalco România.

John Kantonias, președintele Exalco SA, la inaugurarea noului showroom - sursa foto: Exalco România

Potrivit președintelui Exalco SA, după o perioadă destul de agitată din punct de vedere economic, compania consideră că este momentul oportun pentru a-și extinde și consolida afacerile în Europa, iar primul pas trebuia făcut în România, una dintre cele mai importante piețe ale grupului elen, după piața din Grecia.

„Suntem deja obișnuiți cu perioadele de criză. Am avut 10 ani de criză economică în Grecia, apoi a venit pandemia, iar acum ne-am confruntat și cu criza energiei, care a dus la scumpirea tuturor materialelor. Acum, însă, am intrat într-o perioadă în care prețurile materiilor prime și a energiei s-au stabilizat și credem că viitorul Exalco va fi unul mult mai prosper. Iar pentru asta trebuie să ne extindem prezența pe piața din România”, ne-a dezvăluit președintele Exalco SA.

Exalco va deschide alte trei showroom-uri în provincie, dar și în alte țări

Dimitris Michailidis, Managing Director al Exalco România, ne-a dezvăluit că showroom-ul inaugurat în Otopeni nu va rămâne singurul din țară, compania având planuri de a se extinde în toate regiunile importante ale țării, iar președintele grupului Exalco a vorbit și despre planurile de extindere a rețelei de showroom-uri în Europa.

„Tradițional, Exalco România a investit mai mult în segmentul B2B, dar a venit momentul să întărim contactul și cu consumatorul final. De cele mai multe ori, clientul nu este convins să opteze pentru un anume produs până când nu se convinge personal de calitatea și performanțele acestuia, prin contact și testare directă. Am început cu acest showroom care să deservească Bucureștiul și orașele din vecinătatea lui”, ne-a explicat și Dimitris Michailidis, Managing Director Exalco România.

Dimitris Michailidis, Managing Director Exalco România - sursa foto: Exalco România

Potrivit lui, deschiderea showroom-ului din Otopeni este doar primul pas de extindere a prezenței în România, compania având în plan inaugurarea unor noi locații în alte trei orașe mari din provincie.

„Pentru următorii doi ani, avem în plan să deschidem showroom-uri în Cluj, în Timișoara și în Iași, pentru a acoperi zonele în care avem deja colaboratori. În toate aceste showroom-uri, clienții nu vor găsi doar produsele noastre, ci vor avea la dispoziție și servicii de consultanță din partea angajaților noștri”, ne-a mai spus Dimitris Michailidis.

Exalco România dispune, încă din 2008, de un depozit de circa 8.000 mp și de o clădire de birouri de 1.300 mp, localizate în Bragadiru, investiție de aproximativ 7 milioane euro. Astfel, toate produsele expuse în showroom-ul companiei sunt disponibile imediat pentru clienții care își doresc un produs anume.

(Sursa foto: wall-street.ro - click pentru a mări imaginea)

Pentru anul acesta, ca urmare a politicii asumate de grup pentru utilizarea de energie verde, Exalco România a decis realizarea unei noi investiții într-o facilitate de generare de energie fotovoltaică, amplasată pe acoperișul depozitului, cu o capacitate de 200kWh, cu posibilitate de extindere la 400kWh, în funcție de necesitățile energetice ale companiei.

Managerul subsidiarei locale ne-a mai spus că vor încerca să aducă tot timpul cele mai noi produse ale companiei în showroom, astfel încât partenerii B2B și clienții finali să poată testa produsele.

„Piața este într-o continuă schimbare și dorim să le punem clienților la dispoziție, în mod permanent, toate elementele de evoluție și noutate dezvoltate de noi. Prin urmare, orice produs nou creat de Exalco va fi expus și în showroom”, a mai precizat Dimitris Michailidis.

Citeste si:

    Compania s-a consacrat pe piața locală în special pentru sistemele de profile de aluminiu pentru ferestre, uși și fațade cu geam termoizolant, o alternativă mult mai durabilă, prietenoasă cu mediul, cu o gamă de aplicații și nivele de performanță superioare profilelor din PVC care au dominat, prin volumele tranzacționate în perioada precedentă, piața din România.

    (Sursa foto: wall-street.ro - click pentru a mări imaginea)

    Pe lângă showroom-urile din România, John Kantonias, președintele grupului elen, ne-a mai dezvăluit că Exalco plănuiește să deschidă, până la finele acestui an, un showroom și în Bulgaria. Mai departe, compania va analiza posibilitatea de a urma aceeași strategie și pentru celelalte țări în care Exalco este prezentă.

    Exalco SA are un plan consistent de investiții în consolidarea afacerilor

    În ceea ce privește planurile la nivel de grup, John Kantonias ne-a spus că Exalco SA derulează deja un program amplu de investiții, de circa 35 de milioane de euro, ce include majorarea și modernizarea capacității de producție a profilelor de aluminiu.

    Citeste si:

      Președintele Exalco spune că fabrica grupului va fi cea mai avansată din Europa în ceea ce privește nivelul de automatizare.

      Totodată, compania are un plan de investiție de 15 milioane de euro în producția de energie solară, astfel încât Exalco să devină independentă din punct de vedere al consumului de electricitate încă din acest an.

      Mai mult, compania vrea să investească și în producția de biogaz, pe care să-l obțină din plante, proiect pentru care așteaptă autorizațiile necesare din partea guvernului elen, astfel încât să renunțe complet și la gazele naturale.

      „Când vom termina cu aceste proiecte, Exalco va deveni un producător complet automatizat și care va putea livra produsele verzi pe care le-a promis”, ne-a mai spus președintele Exalco SA.

      (Sursa foto: wall-street.ro - click pentru a mări imaginea)

      În contextul în care Exalco continuă să investească și să își dezvolte capacitățile de producție în Europa, în timp ce companiile de pe continent caută și alternative la producătorii și furnizorii din Asia, Exalco va deveni unul dintre liderii europeni pe piața profilelor de aluminiu, așa cum intenționează și anticipează președintele companiei elene.

      Exalco România anticipează o creștere de 17% a cifrei de afaceri în 2023

      Subsidiara locală a Exalco a înregistrat anul trecut o creștere a cifrei de afaceri de 17%, față de 2021, atingând nivelul de 5 milioane de euro.

      „Trecem printr-o perioadă economică dificilă la nivel global, dar în ultimii ani am consemnat o creștere medie anuală de circa 17%, așa că am depășit pragul de 5 milioane de euro. Suntem optimiști în ceea ce privește evoluția afacerilor și în 2023, așa că anticipăm o creștere similară ca în ultimii ani, dacă nu chiar mai mare”, ne-a explicat Dimitris Michailidis.

      (Sursa foto: wall-street.ro - click pentru a mări imaginea)

      xalco România oferă sisteme din aluminiu de calitate superioară atât pentru piața de construcții rezidențiale, cât şi pentru piața de construcții comerciale și industriale. Colaborarea cu arhitecții, antreprenorii şi proprietarii clădirilor pe durata etapelor de proiectare, bugetare şi de construcție duce la oferirea de soluții optime, incluzând: Sisteme Ferestre și Uși; Sisteme Uși de Intrare; Sisteme Glisante; Perete Cortină – Fațade; Sisteme Umbrire; ExalcoBond – Panou compozit din aluminiu; Sistem de balustradă; Sistem Compartimentări interioare, Sistem Armonice și Profile Industriale;.

      Exalco SA, este o afacere de familie, înființată în Grecia în anul 1973, specializată în producția de profile de aluminiu, fiind liderul în domeniul extrudării aluminiului din Grecia.

      Sursa foto: Wall-Street.ro

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Adrian Ungureanu
      Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Companii »


      Setari Cookie-uri