Alka a dezvăluit proaspăta investiție făcută în fabrica de la Ploiești, județul Prahova, investiție care totalizează 25 de milioane de euro. De pe această linie de producție ies celebrele snacks-uri toortizi, soocitzi și meteoritzi, produse care ajung în 50 de țări de pe 5 continente.

Fabrica din Ploiești reprezintă de asemenea și locul unde resurse locale de făină, zahăr, ambalaje și alte materii prime secundare sunt folosite în producția produselor Alka.

Astfel, peste 12,000 de tone de grâu românesc sunt transformate în produse precum toortitzii, soocitzii sau meteoritzii.

"Produse noastre ajung în sute de mii de magazine. Puteți găsi produsele noastre în 50 de țări de pe 5 continente. Investiția în fabrica de la Ploiești a fost de 25 de milioane de euro.", a declarat Ady Hirsch CEO Alka Group într-o conferință de presă.

De asemenea, acesta a adăugat că fabrica are o suprafață de 6600 de metri pătrați construiți, capacitatea depozitului de produse finite fiind de 4000 de paleți.

Cât privește numărul de angajați ai fabricii, peste 230 de persoane lucrează în facilitatea de la Ploiești, în total echipa Alka având 940 de persoane.

Executivul Alka s-a referit de asemenea și cifra de afaceri pe anul anterior, explicând că aceasta a fost de 381 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 35% an/an.

Ady Hirsch a mai arătat de asemenea că, în ceea ce privește anul 2023, echipa a bugetat o creștere de "strong double digits", după primele cinci luni ale anului aflându-se în acest target.

De asemenea, acesta a mai explicat faptul că zona strategică a vânzărilor la export pentru Alka este Europa, dar recent compania a intrat inclusiv în țările uniunii economice Benelux, ajungând însă și mult mai departe, în țări precum Guatemala sau Islanda.

Nu în ultimul rând, executivul a specificat faptul că, din totalul de 25 milioane de euro investiți în noua fabrică, 4,2 milioane au fost investite în corpul fabricii, 2,8 milioane în depozitul acesteia, iar cea mai mare parte, de 18 milioane, în echipamentele de producție.

Astfel, a explicat Ady Hirsch, toate aceste investiții permit companiei Alka să producă peste 100 de milioane de pungi de snacks-uri pe an.

Sursa foto: Alka

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri