FIRST BANK a acordat recent companiei Ness Proiect Europe un credit de investiții de 6 milioane de euro, cu o maturitate de 10 ani, pentru construcția unei unitati de productie și o linie de credit pentru finanțarea capitalului de lucru în valoare de 25 milioane de lei.

Ness Proiect Europe este o companie cu capital 100% românesc, înființată în anul 2010. Compania activează în domeniul construcțiilor, fiind antreprenor general, specializat în construcții industriale, dar și în proiecte de infrastructură, rețele edilitare, și energie verde. Datorită dezvoltării echilibrate a portofoliului de proiecte publice și private, dar și a creșterii accelerate a cifrei de afaceri, în anul 2022, Ness Proiect Europe s-a situat pe locul 15 în topul antreprenorilor generali în construcții din România.

În domeniul construcțiilor industriale, Ness are în portofoliu peste 1 milion mp finalizați, împărțiți între spații de producție, spații de birouri sau de logistică și depozitare.
În ceea ce privește infrastructura, compania a finalizat peste 620.000 mp de platforme logistice din beton, parcări și drumuri, piste de biciclete, dar și soluții de tip Quick Wins, pentru clienți din mediul privat și public.

In domeniul retelelor edilitare, Ness Proiect Europe este implicata in realizarea si reabilitarea a numeroase proiecte de retele apa si aductiuni, retele de canalizare si reabilitari de statii de epurare precum si, desigur, reţelele specifice, desfăşurate atât la suprafaţă cât şi în subteran, realizate în cadrul proiectelor la cheie livrate partenerilor săi.

Energia Verde este un domeniu în care Ness a investit încă din anul 2013, livrând la cheie parcuri fotovoltaice.

În 2022, valoarea creditelor acordate de FIRST BANK a crescut cu 18,75%, ajungând la 4,9 miliarde de lei. Creșterea a fost posibilă datorită concentrării strategice pe împrumuturile ipotecare, dar și pe cele acordate clienților Corporate și IMM. Tot în 2022, FIRST BANK a lansat un nou produs, Creditul Verde, adresat companiilor care doresc să instaleze panouri fotovoltaice, în vederea recuperării cheltuielor cu energia electrică. Astfel, companiile pot deveni prosumatori (respectiv pot introduce energie în sistem), iar prin implementarea de soluții verzi, pot recupera până la 100% din aceste cheltuieli.

“În contextul dinamic al economiei românești, sectorul construcțiilor a avut și va continua să dețină un rol fundamental. La FIRST BANK am finanțat și vom continua să finanțăm companii locale din domenii cheie pentru România. Parteneriatul cu Ness Proiect Europe ne onorează și suntem mândri să putem contribui prin soluțiile noastre de creditare la dezvoltarea pe termen lung a unui jucător important din domeniul construcțiilor industriale, al infrastructurii, dar și al energie verzi, un alt domeniu în care ne implicăm activ.” a declarat Henk Paardekooper, Președinte al Comitetului Executiv și membru în Consiliul de Administrație FIRST BANK.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri