Wizz Air continuă să-și extindă prezența în România, piața autohtonă fiind importantă pentru compania maghiară care nu are rival la noi. Cu o rută nouă către Leipzig și două aparate de zbor Airbus ce vor fi staționate aici, Wizz Air a anunțat că 2024 ar trebui să fie un an liniștit, cu mai puține probleme decât 2023 sau 2022.

Wizz Air este lider pe sectorul transportului aerian de persoane din România cu o cotă de 54% din piață și a anunțat planurile de extindere prin vocea CEO-ul Jozsef Varadi. Acesta a vorbit despre importanța României în rețeaua Wizz Air, dar și despre situația actuală. În prezent, Wizz Air operează din România un număr de 172 de rute către 79 de destinații aflate în 24 de țări. Zborurile sunt operate în principal din cele șase baze regionale (București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Timișoara), dar execută zboruri și către aeroporturi din țară în care nu are hub-uri.

Pentru anul viitor compania a anunțat că va lansa o nouă rută cu plecare din București ce va ajunge la Leipzig, în Germania. Avioanele vor zbura către această nouă locație începând cu 4 iunie 2024, iar programul prevede trei zboruri pe săptămână (marți, joi și sâmbătă). Prețul biletelor este de la 119 lei, iar această veste vine la pachet cu confirmarea că, pe 21 de rute, va fi crescută frecvența zborurilor.

Rute Frecvența zborurilor pe săptămână, din 2024
București - Alicante 3 -> 4
București - Barcelona 11 -> 14
București - Malaga 3 -> 5
București - Tenerife 3 -> 4
București - Valencia 5 -> 7
București - Atena 4 -> 7
București - Paris Beauvais 9 -> 12
București - Catania 4 -> 7
București - Milano Bergamo 14 -> 16
București - Roma Flumicino 12 -> 14
București - Treviso 9 -> 11
București - Torino 3 -> 4
București - Dortmund 9 -> 11
București - Salonic 2 -> 5
București - Bruxelles Charleroi 9 -> 11
București - Copenhaga 5 -> 7
București - Dubai 2 -> 3
București - Larnaca 4 -> 5
București - Liverpool 2 -> 3
București - Memmingen 3 -> 4
București - Praga 2 -> 3

Wizz Air în România, două avioane noi în 2024 și mai multe angajări

În prezent, România găzduiește 36 de avioane Wizz Air, dar acest număr va ajunge la 38 începând cu a doua jumătate a anului viitor. Jozsef Varadi a anunțat că cele două exemplare Airbus A321 Neo vor ajunge la București în iunie. De asemenea, compania vrea să angajeze mai bine de 80 de persoane la sediul din Capitală ceea ce va duce, conform Wizz Air, la crearea a alte peste 250 de locuri de muncă în industriile asociate la nivel local.

Baza de avioane din București numără deja 17 avioane, Wizz Air fiind lider dintre companiile ce zboară din Capitală cu o cotă de 42%. Wizz Air deservește 66 de destinații din 22 de țări prin zborurile de la București, numărul total de angajați fiind de mai bine de 800 adică aproximativ 50% din forța de muncă totală a Wizz Air în România. În total, în 2023, operatorul maghiar a bifat deja mai bine de 30.000 de zboruri din România, transportând în total 90 de milioane de pasageri din 12 aeroporturi (inclusiv cele care sunt hub-uri locale).

De asemenea, Wizz Air a anunțat că procesul de înnoire a flotei de avioane continuă și că un număr de 47 de avioane A321 Long Range au fost comandate, iar primele vor ajunge în posesia companiei la finele lui 2024. Varadi a spus că, cel mai probabil, măcar câteva exemplare vor fi staționate în România, dar șeful Wizz Air n-a vrut să divulge dacă asta ar putea însemna că Wizz va opera și zboruri pe distanțe mai lungi din România începând cu 2025-2026.

În przent, Wizz Air are o flotă global de 200 de avioane, iar 50% dintre acestea sunt Airbus A321 Neo. Cu 8.000 de angajți - de două ori mai mulți decât în perioada pre-Covid - Wizz Air deservește 67 de milioane de pasageri, această cifră fiind cu 70% mai mare decât înainte de pandemie. Restul avioanelor Wizz Air sunt A320 Ceo (186 de bucpți), dar și A321 Ceo și A320 Neo. Compania are, în total, 34 de baze în 16 state.

Sursa foto: Wirestock Creators / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri