Compania Metatools din Ploiești, înființată în urmă cu 25 de ani de către frații, Mircea și Alexandru Androne, vor să devină cel mai mare furnizor de scule și echipamente pentru profesioniști din Europa, după ce au investit într-un marketplace și o platformă B2B, dezvoltată de cei de la VTEX.

Metatools a înregistrat o cifră de afaceri de circa 25 de milioane de euro atât în 2021, cât și în 2022, iar ținta lor următoare este atingerea pragului de 30 de milioane de euro.

Pentru a-și dezvolta și mai mult afacerile în țară și în afara ei, Metatools a ales să investească într-un marketplace, e-bricoshop.ro, un loc prin care, afirmă CEO-ul companiei, Mircea Androne, producătorii din România să-și poată promova produsele și la nivel local, dar și european.

„Ne dorim să devenim Amazonul pieței de scule pentru profesioniști”, s-a amuzat Mircea Androne, CEO-ul Metatools. „Prin noul marketplace ne putem extinde nu doar în toate zonele țării, dar și la nivel european. Vrem să ne extindem la nivelul întregului continent, dar vrem să ne concentrăm pe piețele mari, cum ar fi Germania, Franța, Italia, Spania și așa mai departe. Ne dorim, totodată, să susținem prin această platformă antreprenorii români să-și dezvolte afacerile”.

Prin marketplace-ul e-bricoshop.ro, dezvoltat de VTEX România, Metatools oferă peste 60.000 de produse pentru grădină și casă, construcții, echipamente pentru protecția muncii, electrice și iluminat, generatoare, sistem de încălzire, scule și unele și multe alte produse industriale.

Platforma B2B, cu peste 50.000 de produse

Pe lângă marketplace-ul care este deschis pentru oricine, Metatools a investit și într-o platformă B2B, în care au fost incluse peste 50.000 de produse, care se vor adresa unul bazin de peste 25.000 de clienți firme ai companiei prahovene.

„Avem peste 50 de reselleri și 32 de reprezentanți de vânzare în teren în portofoliul nostru de parteneri, dar un reprezentat de vânzări are și el posibilități reduse. Nu renunțăm la showroomurile fizice sau la consultanții în vânzări, dar platforma îi poate ajuta pe profesioniști să-și găsească mai repede ce au nevoie. Platforma vine cu oferte și prețuri personalizate pentru fiecare client, un proces simplificat de achiziție și poate fi accesată de pe orice tip de dispozitiv”, a mai spus Mircea Androne.

Potrivit acestuia, investițiile în platforma B2B, Metatools a investit peste 100.000 de euro.

În ceea ce privește raportul clienți firme și consumatori finali, circa 95% este reprezentat de clienții B2B.

Investiții de peste 6 milioane de euro într-un nou sediu și depozit

Tot în vederea extinderii afacerilor companiei, Mircea și Alexandru Androne au anunțat achiziția unui teren în nord-vestul Ploieștiului pentru dezvoltarea unui nou sediu și unor noi spații de depozitare. Investiția se va ridica în total la circa 6-7 milioane de euro, după estimările actuale.

În prezent, Metatools are 3 showroomuri și birouri în Ploiești (sediul actual inaugurat în 2006), Buzău, București și Pitești. În Ploiești și Buzău are și spațiile de depozitare, ce oferă în total o suprafață de peste 2.000 de metri pătrați, distribuite în cinci depozite diferite.

Metatools a fost înființată în 1998, în Ploiești, iar în prezent are 129 de angajați, dar Mircea Androne a anunțat că echipa va fi extinsă pentru a putea face față extinderii și la nivel european.

Printre partenerii companiei se numără Makita, Bosch, Milwaukee, DeWalt, Stihl și mulți alții. Compania oferă și servicii de închiriere pentru scule profesionale și asigură și servicii de mentenanță și service.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri