CEO-ul celei mai mari companii de energie din sud-estul Europei dă asigurări că va începe exploatarea unor noi zăcăminte de gaze naturale până în 2027, când ar trebui să demareze Neptun Deep.0

”Mai sunt 4 ani până când vom vedea Neptun funcțional, deci trebuie să asigurăm securitatea energetică și în următorii ani”, a explicat Christina Verchere, la Aspen-GMF Bucharest Forum. ”Am făcut câteva descoperiri onshore mai mici și vom reuși să demarăm exploatarea lor”.

Este vorba, cel mai probabil, despre o serie de descoperiri anunțate de OMV Petrom în vara acestui an. Una dintre ele, în perimetrul de explorare Târgu Jiu, -

Gaze pentru Moldova și combustibil sustenabil pentru aviație

Christina Verchere a mai menționat și importurile de gaze naturale din Turcia. ”Vom putea furniza gaze și în Moldova”, a precizat ea.

OMV Petrom a semnat recent un contract cu BOTAȘ, compania de petrol și gaze a statului turc. Contractul se încheie la 31 martie 2025 și prevede livrări de până la 4 milioane de metri cubi pe zi – adică un maxim de 1,46 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an.

CEO-ul companiei de energie a precizat că se discută și despre producția de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF).

Din 2021 până în 2030 OMV Petrom a planificat investiții de 11 miliarde de euro, dintre care 2 miliarde în Neptun Deep, a spus Verchere. La ora actuală, compania acoperă aproximativ o treime din cererea de carburanți a României, o treime din cererea de gaze naturale și reprezintă circa 10% din piața de energie electrică.

Sursa foto: OMV Petrom

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri