Membri ai Sindicatului Naţional Hidroenergetica pichetează miercuri, între orele 13:00 şi 15:00, sediul Hidroelectrica, motivul fiind lipsa de acţiune a conducerii companiei în aplicarea Acordului Cadru cu SSH Hidroserv SA pentru prestarea lucrărilor de mentenanţă.

Negocierile pentru Acordul Cadru au fost încheiate şi însuşite de cele două părţi prin semnarea procesului verbal de negociere, conform sindicatului.

Potrivit sursei citate, refuzul noului Directorat al Hidroelectrica SA de a finaliza şi pune în aplicare acest Acord are consecinţe negative majore pe două planuri. Pe de o parte, sunt puse în pericol locurile de muncă şi asigurarea salariilor celor aproape 1.200 de salariaţi ai SSH Hidroserv.

"Precizăm că SSH Hidroserv este companie de stat la care Hidroelectica SA este acţionar unic. Aceasta a luat fiinţă, în mod artificial, prin separarea şi externalizarea de către Hidroelectrica a serviciilor de mentenanţă pentru instalaţiile hidroenergetice. Această companie nu are pe piaţă alţi potenţiali "clienţi" pentru activitatea pe care o desfăşoară şi din acest motiv, atitudinea noului Directorat al Hidroelectrica este de neînţeles", se menţionează în comunicat.

Pe de altă parte, spun sindicaliştii, este vorba de punerea în pericol a funcţionării instalaţiilor hidroenergetice, cu efect direct asupra siguranţei în funcţionare a Sistemului Energetic Naţional. Astfel, prin acest blocaj, conducerea Hidroelectrica încalcă flagrant obligaţiile Ordinului 96/2017 al ANRE, privind mentenanţa în sectorul energetic. De altfel politica Hidroelectrica de reducere mult sub prevederile Ordinului 96/2017 a lucrărilor de mentenanţă şi stoparea nejustificată a lucrărilor de investiţii în noi capacităţi de producere, nu este altceva decât un atentat la independenţa energetică a României, susţin ei.

"Considerăm că, în mod deliberat, noul Directorat pune în pericol viitorul Hidroserv, societate ce tocmai îşi pregătea reinserţia în circuitul economic prin ieşirea din situaţia de insolvenţă.
Studiind componenţa Directoratului actual şi perioada în care aceştia au avansat în funcţii - cea în care Hidroelectrica se afla sub supravegherea administratorului judiciar Remus Borza, sperăm să nu ne aflăm în situaţia unei intenţii de a scoate SSH Hidroserv de pe piaţa serviciilor de mentenanţă pentru a face locul altor firme "prietene" ale acestuia", a declarat Cristinel Popescu secretarul general al Sindicatului Naţional Hidroenergetica.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri