Huawei și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) au demonstrat modul în care instrumentele digitale, inclusiv IA (inteligența artificială) și 5G, pot stimula competitivitatea industriilor globale și pot modela dezvoltarea durabilă la Centrul european de aprovizionare inteligentă 5G al Huawei din Waalwijk, Țările de Jos. De asemenea, reprezentanții Huawei au explicat că o automatizare judicioasă permite un plus de flexibilitate logistic al companiei, toată tehnologia dintr-un shipping center putând fi mutată și repusă în funcțiune în altă parte în doar o săptămână.

UNIDO şi Huawei și-au unit forțele sub Alianța Globală pentru Inteligență Artificială în industrie și producție (AIM Global) în cadrul căreia Huawei este partener strategic. Cei doi parteneri au luat cuvântul în cadrul unui tur al centrului organizat pentru presa regională. Centrul este unul dintre cele patru astfel de unități la nivel mondial şi o componentă cheie a centrului de aprovizionare european integrat al companiei.

În timpul evenimentului, Vicky Zhang, Vicepreședinta Huawei pentru comunicații corporative, a declarat că digitalizarea și automatizarea sunt două megatrenduri ale industriei, esențiale pentru viitorul nostru. Cele două tendințe ne transformă rapid viețile prin tehnologii noi, cum ar fi 5G, IA și cloud computing, conducându-ne către o lume mai inteligentă și cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care Huawei a devenit un partener strategic al Alianței globale AIM UNIDO.

Ana Paula Nishio de Sousa, directoare responsabilă cu strategiile de transformare digitală și IA la UNIDO, a subliniat importanța dezvoltării durabile favorabile incluziunii: „Incluziunea înseamnă angajarea tuturor sectoarelor societății și a nu lăsa pe nimeni în urmă. Durabilitatea se referă la protejarea împotriva efectelor negative asupra mediului. AIM Global urmează aceste principii. Este un parteneriat deschis pentru toată lumea, pentru sectorul public, mediul academic, guverne și asociații industriale. Este vorba despre promovarea stării de IA în industria de producție și de a face-o incluzivă și durabilă. Sunt mândră să spun că Huawei este un membru strategic şi, de asemenea, unul foarte activ.”

Viteza conexiunilor 5G, importantă în procesul de automatizare

5G joacă un rol crucial în creșterea productivității prin facilitarea vehiculelor autonome, a controlului calității condus de IA și a întreținerii la distanță asistată de AR. Toate aceste tehnologii au fost prezentate în timpul evenimentului. Pe baza tendințelor actuale, combinația dintre 5G, cloud computing și IA va fi utilizată într-un număr tot mai mare de scenarii în viitorul apropiat pentru a prezenta o nouă eră industrială: Industria 4.0.

Sandor Papp, directorul adjunct al Centrului European de aprovizionare, a declarat:,,Avem patru centre de aprovizionare în lume. Acesta este unul dintre ele, acoperind peste 40 de țări din interiorul și din afara Europei. Livrăm mai mult de jumătate de milion de metri cubi pe an. În centrul de aprovizionare, o rețea privată 5G acoperă aproximativ jumătate din suprafață; cel mai mare avantaj al acesteia este latența scăzută și viteza mare. Fiecare dispozitiv se poate bucura de până la doi gigabiți pe secundă în viteză. Asta înseamnă că nici măcar transmisia video nu este o problemă la această viteză. Folosind cele mai recente tehnologii, cum ar fi IA/AR și algoritmul inteligent, putem gestiona mai rapid procesul de intrare și ieșire și să avem confirmări mult mai precise ale livrărilor noastre."

Prof. Dr. Patrick Glauner de la Institutul de Tehnologie Deggendorf a menționat importanța talentului pentru o transformare digitală de succes. Acesta a spus: ,,Acum, când vine vorba de creșterea automatizării și a inteligenței artificiale în industrie, nu este vorba doar de costuri și de a-i face pe toți șomeri. Aici, în Europa, și cred că este la fel în China, există o schimbare demografică uriașă. Există o lipsă de talente”, a spus Glauner, referindu-se la lipsa forței de muncă specializată.

„Avem o societate care îmbătrâneşte, aşa că nu este vorba doar de a face lucrurile mai ieftine sau cu mai puţini oameni. De fapt, este vorba despre faptul că ești încă în stare să faci lucruri, pentru că sunt din ce în ce mai puțini oameni disponibili pentru a face această muncă. Iar IA ne permite să compensăm acest lucru și să abordăm îmbătrânirea societății și lipsa de talent."

Centrele Huawei de aprovizionare din Europa sunt situate în Țările de Jos și Ungaria, furnizând produse personalizate în timp util în peste 40 de țări din UE, țările din Asia Centrală și Africa de Nord.

Sursa foto: Huawei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri