Jeff Bezos nu a aşteptat prea mult pentru a profita de pe urma creşterii semnificative a acţiunilor Amazon.com Inc de la începutul anului, scrie Agerpres.

La mai puţin de două săptămâni după ce a dat publicităţii planul de a vinde 50 milioane de acţiuni ale companiei pe care a înfiinţat-o, Bezos a renunţat la 24 milioane de acţiuni, în valoare de peste patru miliarde de dolari. Vânzările au avut loc în ultimele patru zile de tranzacţionare.

A doua cea mai bogată persoană din lume nu mai vânduse acţiuni din 2021.

Bezos nu a explicat de ce vinde acum. Pe data de 2 noiembrie 2023, el a anunţat mutarea la Miami din regiunea Seattle şi a adoptat aşa numitul plan 10(b)5-1 pe 8 noiembrie.

În 2022, statul Washington a instituit un impozit de 7% pe câştigul din capital, ce nu există în statul Florida, ceea ce înseamnă că relocarea lui Bezos l-a ajutat probabil să economisească până acum 288 milioane de dolari.

Până la închiderea şedinţei bursiere de luni, ultima zi în care Bezos a vândut acţiuni, titlurile Amazon înregistraseră o creştere cu 13% anul acesta. Marţi, ele au scăzut cu 2,2%, la 168,64 dolari.

Purtătorii de cuvânt ai Amazon şi Bezos nu au dorit să comenteze.

Sursa foto: lev radin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri