Firma americană de echipament sportiv Nike intenţionează să renunţe la aproximativ 2% din forţa sa de muncă la nivel global, ca parte a eforturilor de reducere a costurilor şi de eficientizare a organizării, pe fondul sporirii concurenţei şi al perspectivelor dificile privind veniturile, transmite Agerpres.

Peste 1.600 de angajaţi ar urma să fie concediaţi, în condiţiile în care compania are aproximativ 83.700 persoane angajate în întreaga lume.

Concedierile vor fi făcute în două etape, prima începând vineri, iar a doua va fi finalizată până la sfârşitul trimestrului patru fiscal.

Concedierile fac parte din planul de reducere a costurilor cu până la două miliarde de dolari în următorii trei ani. Banii obţinuţi din aceste reduceri de costuri vor fi investiţi în stimularea creşterii în viitor, în accelerarea inovării şi majorarea profitabilităţii pe termen lung.

Nike, ca şi giganţii globali Adidas, Puma şi JD Sports, a avertizat asupra unor câştiguri mai reduse în acest an, deoarece consumatorii reduc achiziţiile de produse neesenţiale.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri