Restaurantele, cantinele și furnizorii de servicii de catering din România vor fi obligați să distribuie gratuit apă potabilă furnizată prin rețeaua de distribuție, potrivit unei noi legi privind calitatea apei, care a fost modificată cu un amendament cerut de fostul ministru al energiei, deputatul PNL Virgil Popescu.

”România, o țară ca afară! La restaurant veți primi GRATUIT apă potabilă! Astăzi a fost adoptată legea care include amendamentul pe care l-am depus, ca președinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic, care să includă furnizarea gratuită a apei potabile”, a declarat Virigl Popescu.

Astfel, potrivit proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.7/2023 privind calitatea apei destinată consumului uman, restaurantele vor fi obligate să ofere apă ”de la robinet” clienților care cer acest lucru.

Serviciul este deja disponibil în mai multe țări occidentale, dar nu a fost niciodată legiferat în România.

Ordonanța reglementează calitatea apei destinate consumului uman și are ca obiective protejarea sănătății umane împotriva efectelor adverse ale contaminării apei destinate consumului uman, prin asigurarea calității ei de apă sanogenă și curată. De asemenea, Ordonanța vrea să îmbunătățească accesul la apă potabilă.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri