Holdingul german Karl Mayer, specializat în producţia de maşini şi tehnologii pentru industria textilă, va deschide două puncte de lucru în Baia Mare şi va construi o fabrică pe un teren situat în comuna Groşi, localitate apropiată de municipiul reşedinţă.

Investiţiile grupului Karl Mayer au fost anunţate într-o conferinţă de presă comună la care au participat reprezentanţii companiei în România şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

"Practic, sunt liderii de piaţă în industria maşinilor textile. (...) Este un moment important pentru noi, pentru că de mai bine de un an am început discuţiile cu cei de la Karl Mayer pentru a-şi deschide punct de lucru în municipiul Baia Mare (...) şi pentru a aduce o investiţie majoră, aici, în judeţul nostru. (...) Dacă nu am fi reuşit să stabilim contacte cu Ambasada Germaniei, cu Camera de Comerţ Româno-Germană, nu eram astăzi în momentul în care să putem anunţa aceste investiţii. (...) Odată stabilit contactul cu compania Karl Mayer, deja suntem în discuţii cu alţi potenţiali investitori germani şi este un lucru foarte bun pentru municipiul Baia Mare. (...) În această vară (Karl Mayer) vor face primul pas investiţional prin halele deja închiriate, unde vor dezvolta prima producţie în Baia Mare", a declarat Ionel Bogdan.

Managerul sectorului investiţii al companiei, Roland Kohn, a punctat că este încrezător în investiţia demarată.

"Grupul Karl Mayer este specializat în producţia de maşini pentru industria textilă, sediul central este în Germania iar filialele grupului nostru se întind pe toată suprafaţa planetei. Există 207.000 de oameni care sunt angajaţi sau colaborează cu firma în toată lumea. Grupul nostru a hotărât să deschidem aici, în România, Baia Mare, o filială. (...) Suntem încrezători că pornim într-un viitor bun cu toţi cei din Baia Mare", a spus Roland Kohn.

Directorul Karl Mayer România, Patrick Mock, a precizat că a fost deja închiriată o fostă hală industrială pentru începerea activităţii şi se fac angajări.

"Am închiriat deja o hală în Baia Mare şi vrem să începem lucrările foarte rapid. (...) Suntem în căutarea unei teren pentru o fabrică nouă (în comuna Groşi - n.red.) şi vrem să construim ceva în zona aceasta, în Maramureş. Sperăm să creştem sănătos. Suntem în procedură de angajări ale muncitorilor calificaţi şi necalificaţi, căutăm operatori pentru sudură şi sperăm că totul va fi bine aici, în Baia Mare. Sunt sigur că vom avea mult succes aici, în zonă", a afirmat Patrick Mock.

Cele două puncte de lucru ale companiei germane vor funcţiona pe fosta platformă industrială de vest şi fostul sediu al firmei locale Confstar.

Fabrica din comuna Groşi care urmează a fi construită va ocupa 12 hectare de teren. Cele trei investiţii ale companiei germane au fost evaluate la aproximativ 500 milioane euro, urmând a fi create peste 700 locuri de muncă.

Sursa foto: Uwe Seidner / Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri