10 Decembrie 2007

E.ON Gaz Romania vede pentru 2007 un profit similar cu cel din 2006

Directorul general E.ON Gaz Romania, Achim Saul, estimeaza ca profitul companiei in acest an va avea un nivel asemanator celui de anul trecut desi volumul vanzarilor a scazut in 2007 cu 10-20% din cauza faptului ca iarna trecuta a fost blanda.

Totodata, Saul estimeaza ca in acest an pierderile tehnologice vor scadea cu circa o treime fata de anul trecut de la 5% din vanzarile totale la 3,5%. "Din totalul investitiilor realizate in 2007, de circa 200 milioane lei, aproximativ 15 milioane de lei au fost alocate pentru imbunatatirea sistemelor de masurare a gazelor" a spus Saul.

Acesta a aratat ca, la nivelul intregului an, vanzarile companiei au totalizat trei miliarde metri cubi de gaze in timp ce un volum de 700 milioane metri cubi a reprezentat cantitatea de gaze distribuita pentru alte companii prin reteaua proprie a E.ON Gaz Romania.

Saul a mai spus E.ON este interesata sa participe la proiectul conductei Arad-Szeged. "E.ON Gaz ese interesata sa rezerve capacitati de transport de gaze prin aceasta conducta. Acest lucru va reprezenta un avantaj pentru consumatorii din Romania intrucat va creste siguranta aprovizionarii" a mai spus Saul.
Oficialul E.ON Gaz a mai precizat ca societatea urmareste sa detina in Romania capacitati de stocare a gazelor de circa cinci miliarde metri cubi insa o decizie in acest sens nu a fost inca adoptata.

In opinia sa pretul gazelor pentru populatie va creste de la 1 ianuarie intrucat pretul gazelor pe pietele internationale a crescut direct proportional cu cele ale petrolului. Acesta a adaugat ca societatea pe care o conduce nu a cerut reglementatorului majorarea pretului, iar discutiile cu ANRE in acest sens nu au fost inca finalizate.

E.ON Gaz Romania a obtinut in 2006 un profit de 87 milioane lei dupa ce in 2005 compania a avut pierderi de 122 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost 715 milioane euro.

In ceea ce priveste volumul vanzarilor, acestea au crescut cu 20% in 2006 fata de 2005, de la doua milioane lei la 2,4 milioane lei. Volumul de gaze vandut s-a redus cu 10% in 2006 la 3,7 milioane metri cubi in principal din cauza temperaturilor ridicate.

"Grupul german E.ON, cea mai mare companie de utilitati din lume, a anuntat ca profitul operational inregistrat in primul semestru al 2007 a crescut cu 7%, conform asteptarilor, mizand pe majorarea castigurilor anuale cu 10% datorita cresterii preturilor la electricitate.



Citeste si