27 Iunie 2005

Al doilea centru european de servicii General Electric va fi deschis la Bucuresti

Concernul General Electric va deschide, in luna august, la Bucuresti un centru pentru solutii tehnologice si servicii de afaceri destinat firmelor, investitia initiala aferenta acestui proiect ridicandu-se la 80 milioane de dolari.

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit cu presedintele General Electric International, Nani Beccalli Falco, si cu presedintele companiei Gecis Global, Pramod Bhasin, pentru a discuta despre modalitatile de realizare a investitiei.

Proiectul prevede deschiderea de catre compania Gecis, in luna august, a unui complex de birouri cu o suprafata de 4.000 de metri patrati, situat in nordul Bucurestiului, pentru care, intr-o prima faza, vor fi angajate circa 170 persoane.

Compania intentioneaza sa isi extinda, ulterior, activitatea pe o suprafata de 8.000 de metri patrati si sa suplimenteze numarul angajatilor pana la 1.500 persoane.

Centrul, al doilea complex de acest tip deschis de General Electric in Europa, va furniza - atat pentru concern, cat si pentru alte firme - servicii de finante-banci-contabilitate, managementul lantului de aprovizionare, tehnologie IT, inginerie, asigurari, logistica.

Compania Gecis a fost infiintata prin fuziunea intre General Electric si alte doua societati - General Atlantic si Oak Hill Capital Partners - si isi desfasoara activitatea in sectorul serviciilor de afaceri si solutii tehnologice.

Premierul a apreciat investitia realizata in Romania de General Electric si a precizat ca, in discutiile de la sediul Guvernului, a prezentat conducerii concernului si intentia autoritatilor de a privatiza societatea Electroputere Craiova.

Presedintele Nani Beccalli Falco a evitat sa ofere un raspuns clar cu privire la o posibila intentie de achizitionare a societatii Electroputere, afirmand ca o companie nu isi poate anunta un astfel de interes inaintea inceperii unei operatiuni de achizitionare.



Citeste si