In urma sesizarilor primite de la clienti, designerii Ikea au observat ca posibila desprindere a celor doua componente ale fermoarului poate duce la aparitia riscului ca cei mici sa le inghita si sa se inece cu ele. Clientii magazinului din Bucuresti, care au cumparat un astfel de produs, sunt astepati de miercuri sa il returneze. Grupul suedez a precizat ca in Bucuresti nu s-au primit sesizari din parte clientilor cu privire la acest produs.

Sacii retrasi de pe piata de catre magazinul Ikea sunt de doua tipuri - unul pentru copii cu varste intre 0 si 6 luni, iar celalalt pentru cei cu varste intre 6 si 18 luni.

Sacii de dormit Barnslig pentru copii sunt produsi in Indonezia si sunt vanduti din aprilie 2008 in toate magazinele Ikea din lume, cu exceptia celor din SUA, Canada si Emiratele Arabe Unite.

Numarul total al sacilor de dormit pentru copii care s-au vandut in magazinele Ikea din lume este de aproximativ 63.000 de bucati.

Citeste si:

Saptamana trecuta grupul suedez Ikea a anuntat ca a decis sa retraga 650.000 de lampi de birou vandute incepand din 2004 in Europa, Asia si Australia, din cauza riscului de supraincalzire.

Marca Ikea a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia. In 2007, pe toate cele 4 continente unde exista magazine Ikea, numarul total al vizitatorilor a fost de 583 de milioane, iar numarul total al cataloagelor distribuite in anul respectiv, de 191 de milioane.

Magazinul Ikea din Baneasa a inregistrat vanzari de 87 milioane de euro in primul an de functionare in Romania, comercializand peste 11 milioane de produce de mobilier, decoratiuni si accesorii. Ikea Romania a avut peste 2,7 milioane de vizitatori in primul an de functionare.

La fel ca si celelalte magazine Ikea din lume, magazinul din Romania este operat prin sistem de franciza in baza acordului cu Inter IKEA Systems B.V., detinatoarea conceptului Ikea si singura companie din lume in masura sa acorde dreptul de franciza. Compania care detine franciza magazinului Ikea in Romania este Moaro Trading SRL.