Producatorul suedez de profile metalice Lindab isi va bugeta investitii la Rova Sibiu odata cu extinderea operatiunilor din Europa Centrala, prin preluarea grupului slovac Sipog, cu subsidiare in Slovacia, Romania si Cehia,a declarat directorul general al Lindab Romania, Andrei Sulyok.
"Asteptam finalizarea tranzactiei, care va avea loc in toamna, iar apoi vom vedea la cat se ridica investitiile noastre in subsidiarele Sipog din Romania. In paralel, aceasta achizitie va reprezinta un pas important pentru consolidarea pozitiei Lindab pe piata din Europa Centrala si, in special, intrarea pe o noua piata, cea din Slovacia", a spus Sulyok, citat de NewsIn.

Reprezentantul companiei a mai declarat ca prin preluarea operatiunilor Sipog, subsidiara locala a Lindab va putea chiar sa isi extinda liniile de productie pe terenul acesteia din Sibiu. Tranzactia, in valoare de aproximativ 24,5 milioane de euro, va fi finalizata in luna septembrie si va determina si o crestere a afacerilor Lindab pe piata romaneasca.

"Romania este o piata care ne place. Momentan, avem in plan integrarea subsidiarelor din Sibiu si Brasov ale companiei slovace Sipog. Totodata, putem spune ca noi cautam permanent noi achizitii in Europa Centrala si de Est si nu omitem nici Romania. Dar ne vom gandi bine inainte de a face o astfel de achizitie, pentru ca odata cu integrarea Rova Sibiu, pot spune ca avem destul spatiu pentru productie", a declarat David Brodetski, care va fi numit din luna octombrie 2008 in functia de presedinte si CEO (director executiv) al companiei.

Producatorul de tigle metalice si table cutate trapezoidale si sisteme de drenaj Sipog Group a inregistrat anul trecut vanzari nete de 37 milioane de euro si un profit operational de 4,7 milioane euro si va fi integrat in divizia Profile Building Components a grupului Lindab.

Concernul international Lindab dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii. Lindab are puncte de lucru in 30 de tari, un numar de 5.000 de angajati, iar in anul 2007 a generat o cifra de afaceri de peste un miliard euro. Lindab Group a devinit lider pe piata europeana a constructiilor metalice prin achizitionarea in 2002 a diviziei europene a companiei Butler si in 2005 a companiei Astron Building S.A.

Compania Lindab este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994, cele doua domenii principale de activitate fiind Profile si Ventilatii. Lindab Profile este o divizie a grupului Lindab care dezvolta, produce si promoveaza solutii si sisteme eficiente din otel pentru industria constructiilor. Lindab Ventilatii acopera toata gama de sisteme de ventilatie: tubulatura si accesorii, difuzoare, grile si anemostate, atenuatoare de zgomot, clapete de reglaj etc.

Lindab Romania a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor de 23%, atingand o cifra de afaceri de 46,7 milioane euro si estima pentru 2008, inainte de integrarea subisdarelor companiei Sipog, o crestere de 15%, pana la 54 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri