Holcim Romania a investit pana in prezent 120 milioane de euro pentru modernizarea fabricii de ciment din Campulung, finalizata in cresterea capacitatii de productie cu 30%, la aproximativ 2 milioane de tone pe an, pentru a sustine cererea de materie prima pe piata constructiilor, cu majorari anuale de pana la 20%.

„Modernizarea fabricii de ciment din Campulung marcheaza etapa finala a procesului de retehnologizare inceput in urma cu cativa ani la fabrica din Alesd. Am investit si continuam sa investim in calitate si performanta, acordand o atentie deosebita protejarii mediului”, a declarat Markus Wirth (foto), director general al Holcim Romania.

Reprezentantii Holcim Romania au anuntat o investitie aditionala de 75 milioane de euro, care va incepe anul acesta si se va finaliza in 2009. Activitatile investitionale vor fi directionate catre o serie de proiecte ca linii de macinare a clincherului, transportul la silozurile de depozitare, extinderea punctelor de incarcare a cimentului vrac.

Citeste si:

Holcim Romania detine in prezent trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate. Compania este o subsidiara a grupului elvetian Holcim, prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, cu peste 90.000 de angajati.

In Romania, Holcim concureaza cu Lafarge Romania, subsidiara a producatorului francez de ciment, betoane si agregate Lafarge si CarpatCement, filiala grupului german HeidelbergCement.