28 August 2008

Hyundai si alte doua firme sud-coreene vor sa cumpere santierul naval Daewoo

Hyundai Heavy Industries Co Ltd si alte doua grupuri de afaceri din Coreea de Sud au trimis scrisori de intentie pentru cumpararea Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, divizia de constructii navale din cadrul Daewoo, termenul limita fiind stabilit pentru miercuri, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Banca de stat Korea Development Bank (KDB) si o agentie guvernamentala si-au pus in vanzare participatia de 50,4% din cel de-al treilea constructor de nave din lume, in cadrul unei afaceri estimate la 8 miliarde dolari, mai mult decat dublul valorii actuale de piata a santierului naval Daewoo.

Grupul GS, orientat pe energie si constructii, si grupul Hanwha au trimis, de asemenea, scrisori prin care si-au manifestat intentia de a cumpara 50,4% din Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, au declarat un oficial GS si o sursa apropiata grupului Hanwha.

Cel de-al patrulea producator de otel din lume, POSCO, si-a exprimat de asemenea interesul cu privire la achizitionarea santierului naval, si este vazut ca un concurent puternic.



Citeste si