6 Ianuarie 2009

Compania muresana GecsaTherm va investi 8 mil. euro intr-o fabrica de vata minerala

Societatea comerciala GecsaTherm SA din Tarnaveni a anuntat ca in cateva zile va deschide cea mai moderna fabrica de vata minerala de sticla din Europa, o investitie de 8 milioane de euro, care asigura 50 de locuri de munca.

“Lucrarile de amenajare si instalare a utilajelor de productie au inceput in luna decembrie 2007, iar productia va incepe la mijlocul lunii ianuarie 2009. Am investit 8 milioane de euro si asiguram locuri de munca pentru 50 de oameni”, a declarat, citat de NewsIn, Ciprian Marginean, director marketing.

Potrivit acestuia, capacitatea totala de productie va fi de aproximativ 7.000 tone pe an, 75% din aceasta fiind destinata pietei interne iar restul exportului in tarile invecinate. Vata minerala de sticla se foloseste la izolarea termica si fonica, in special a mansardelor, peretilor exteriori, planseelor dintre nivele , izolarea peretilor interiori de compartimentare din gips carton, hale metalice, ehipamente industriale.

GecsaTherm face parte din grupul de firme Gecsat, cu traditie de peste 90 de ani in productia articolelor din sticla, vata minerala de sticla fiind o completare a productiei actuale de materiale termoizolatoare a societatii, polistiren expandat, adezivi pentru termosistem vandute in prezent sub denumirea comerciala GecsaTherm.



Citeste si