"La Electroputere ne asteptam sa se intample un eveniment neplacut. Vrem sa se lucreze in continuare, vrem ca aceasta uzina sa fie pe profit. Se pare ca angajatii sunt la limita rabdarii. In acest moment se face o evaluare a angajatilor. Sunt 1.000 de salariati care ar putea sa plece acasa. Am avut o intalnire prefectul si cu sindicalistii pentru a gasi solutii. Daca mai tineti minte, atunci cand au preluat uzina eu i-am intrebat daca au de gand sa dezvolte un proiect imobiliar si mi-au spus ca nu. Asteptam sa ne spuna ca in aceasta perioada nu se fac concedieri. Poate o sa avem o intalnire si cu patronatul arab", a declarat Ion Prioteasa.

Reprezentantii salariatilor au apelat la autoritatile publice doljene pentru a gasi impreuna solutii ca numarul disponibilizatilor sa nu fie asa de mare.

"Dupa calculele noastre nu ar trebui sa fie dati afara mai mult de 300 de salariati. Societatea este acum intr-un proces de evaluare, un lucru bun de altfel, pentru ca asa se poate vedea in ce situatie ne aflam. Noi avem comenzi in prezent insa nu la intreaga capacitate. Ar trebui facuta o reorganizare pe spatii de productii mai mici, sa facem anumite reduceri de cheltuieli. Sunt sigur ca vom gasi pana la urma o solutie", a declarat Aurel Bojenoiu, liderul Sindicatului Liber "Electroputere".

Uzina Electroputere are in prezent 2.540 de salariati, fabrica de la Craiova apartinand acum firmei saudite Al Arrab.