1 Iulie 2009

Cei 400 de angajatii Rafinariei "Steaua Romana" din Campina raman in somaj



Rafinaria "Steaua Romana" din Campina nu-si reia, miercuri, activitatea, asa cum anuntase initial conducerea societatii, deoarece Ministerul Finantelor nu a platit banii castigati de rafinarie in instanta.
Dupa ce a castigat procesul cu Ministerul Finantelor, rafinaria trebuia sa-si primeasca taxa pe valoarea adaugata aferenta perioadei august 2007 - decembrie 2008, in valoare de aproximativ 10 milioane euro. Numai ca, potrivit liderului Sindicatului "Rafinorul", Gheorghe Sandu, banii sunt in continuare blocati, iar rafinaria nu va mai putea plati nici salariile.

"Singura rezolvare ar fi una haiduceasca! Imi voi lua oamenii, ii duc la Bucuresti, in Piata Victoriei, si stam acolo pana primim banii sau pana cade Guvernul Boc. Noi nu mai avem timp de alte procese!", a declarat liderul de sindicat Gheorghe Sandu, citat de NewsIn.

La Rafinaria "Steaua Romana" din Campina mai sunt angajati, in acest moment, aproximativ 400 de salariati, care se afla in somaj tehnic. In urma cu o saptamana, directorul general al Rafinariei, Nicolae Bucur, anunta ca de la 1 iulie societatea isi va relua activitatea.




Citeste si