Retailerul Jeronimo Martins renunta la planurile de extindere in Romania

Retailerul portughez Jeronimo Martins intentioneaza sa isi dezvolte operatiunile din Polonia, renuntand pentru moment la planurile de extindere pe pietele din Romania si Ucraina ca urmare a actualului context economic, anunta Reuters.
Potrivit presedintelui companiei, Alexandre Soares dos Santos (foto), abandonarea intrarii pe pieta din Ucraina a fost determinata de un risc mult prea mare din punct de vedere politic si economic.

La randul sau, Luis Palha, directorul general al Jeronimo Martins, a declarat ca planurile de investitii pentru piete noi precum cea din Ucraina sau alte foste republici sovietice au fost blocate pentru moment.

In schimb, compania intentioneaza sa isi dubleze reteaua de 1.500 de magazine de tip discount din Polonia. Reteaua poloneza Biedronka genereaza in prezent aproximativ jumatate din veniturile totale ale retailerului portughez.

In Portugalia, Jeronimo Martins opereaza brandul de hypermarketuri Feira Nova, o retea de aproximativ 30 de magazine si 4.000 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri