13 Octombrie 2009

Murfatlar anunta o crestere de 37% a productiei de vin pentru 2009



Murfatlar, unul dintre cei mai importanti producatori de vin din Romania, va raporta pentru acest an o crestere a productiei cu 37% fata de 2008, pana la 30 de mil. litri de vin, dintre care 9 mil. litri de vin rosu si 21 mil. litri vin alb.
Potrivit companiei, recordul de productie a putut fi realizat datorita strategiei pe termen lung aplicata in toate palierele de productie. Programul de reconversie, care a vizat soiuri rosii, Feteasca Neagra, Pinot Noir si Merlot, a generat o crestere semnificativa a recoltei medii la hectar, investitiile ridicandu-se in 2007 si 2008 la 4,1 mil. euro, destinati replantarii a 335 ha de vita de vie. Programul de reconversie poate fi accesat pana in 2014.

Murfatlar intentioneaza replantarea a circa 60% din suprafata actuala. In primavara acestui an s-a efectuat plantarea a circa 175 hectare, cu un cost aferent de aproximativ 2,8 milioane de euro.

Concomitent cu investitiile din sectorul viticol, anul 2009 reprezinta finalizarea procesului de marire a capacitatii de fermentare si stocaj a vinurilor la temperatura controlata in rezervoare de inox. La finalul investitiei, cu o valoare de circa 2,2 milioane de euro, capacitatea se va mari cu 9,4 milioane de litri, atingand 42,5 milioane de litri.

Pe langa investitiile strict legate de productie, Murfatlar a relansat anul acesta Restaurantul Crama Murfatlar, cu o investitie de 300.000 de euro.

Potrivit MEMRB, cota de piata a Murfatlar a crescut cu 3 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind producatorul cu cea mai mare crestere din industrie.

Murfatlar Romania administreaza in prezent aproximativ 3.000 hectare si a raportat in 2008 o cifra de afaceri de 170 mil. lei.

Cititi si Ce inseamna 2009 pentru afacerile Murfatlar



Citeste si