22 Februarie 2010

Implementarea si managementul pentru infiintarea Hidroenergetica vor costa 1,5 mil. lei



Hidroelectrica va organiza in 10 martie o licitatie deschisa pentru achizitionarea serviciilor privind implementarea si managementul proiectului de infiintare a Hidroenergetica, pentru care va aloca 1,5 milioane euro, fara TVA, potrivit unui anunt de atribuire de pe SEAP.
Durata contractului sau termenul pentru finalizare este de doua luni incepand de la data atribuirii. Se solicita o garantie de participare de 30.000 lei, precum si o garantie de buna executie a contractului de 5% din valoarea acestuia fara TVA. De asemenea, se cere ca valoarea cifrei de afaceri medie multianuala, a operatorului economic pe ultimii trei ani, respectiv pentru 2007, 2008, 2009, sa fie mai mare de 3 milioane lei, informeaza NewsIn.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 10 martie, ora 08:00, termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind tot 10 martie, ora 10:00. Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta este de 60 de zile (de la termenul limita de primire a ofertelor). Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Hotararea de Guvern prin care sectorul energetic din Romania se reorganizeaza si se comaseaza in doua mari companii, Electra si Hidroenergetica, a fost publicata vineri, 5 februarie, in Monitorul Oficial si prevede ca personalul de la societatile care se desfiinteaza sa fie preluat de noile entitati.

In componenta Electra intra complexurile energetice Rovinari, CE Turceni si CE Craiova, SNLO (Societatea Nationala a Lignitului Oltenia), Nuclearelectrica, Hidroserv Ramnicu Valcea si sucursalele Hidroelectrica SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu si SH Targu Jiu.

Din compania Hidroenergetica fac parte societatile Hidroelectrica (SH Bistrita, SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes, SH Slatina), Filiale pentru Reparatii si Servicii “Hidroserv” (Bistrita, Curtea de Arges, Sebes, Hateg, Cluj, Portile de Fier si Slatina), Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani si Electrocentrale Paroseni si Sucursala Termoserv Paroseni din cadrul SC Termoelectrica SA.

Electra si Hidroenergetica, cele doua companii-gigant rezultate in urma reorganizarii sectorului energetic din Romania, vor fi inregistrate la Registrul Comertului dupa obtinerea deciziei de autorizare a concentrarii economice.



Citeste si