18 Mai 2010

OMV Petrom Marketing isi va majora capitalul social cu 775,59 mil. lei



Compania OMV Petrom Marketing SRL isi va majora capitalul social cu 775,59 milioane lei, pana la 980,37 milioane lei, in urma desprinderii activitatii de marketing desfasurata in prezent de actionarul sau, producatorul de titei si gaze OMV Petrom, potrivit unui comunicat al companiei

Acest proiect de desprindere a fost intocmit de Directoratul OMV Petrom si de administratorul unic al OMV Petrom Marketing SRL, iar dezbaterea va fi supusa aprobarii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor.

"Ca efect al Desprinderii, OMV Petrom va transfera catre OPM (OMV Petrom Marketing SRL) o parte a activelor si pasivelor sale, respectiv activele si pasivele aferente activitatilor de marketing, desfasurate in prezent de divizia de marketing din cadrul OMV Petrom prin intermediul a trei unitati de afaceri, respectiv vanzare cu amanuntul, comercial si administrarea afacerii", potrivit unui comunicat emis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), informeaza NewsIn.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie. Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 268 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

In anul 2009, cifra de afaceri a Petrom a fost de 3,029 miliarde euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 696 milioane Euro. OMV, grupul energetic lider in Europa Centrala si de Sud Est detine 51,01% din actiunile Petrom. OMV activeaza in 12 tari in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari pe patru continente in domeniul de Explorare si Productie. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.



Citeste si