22 Iunie 2010

Agricola Bacau lanseaza gama ‘Rasfat la gratar’ cu o investitie de 70.000 euro



Agricola Bacau lanseaza o noua gama de produse refrigerate din carne de pasare - Rasfat la gratar - in urma unei investitii de aproximativ 70.000 de euro, anunta compania.
“Strategia Agricola Bacau pentru anul in curs vizeaza innoirea portofoliului de produse in acord cu necesitatile reale ale consumatorului. Rasfat la gratar este o gama noua, special creata pentru petrecerea timpului liber in anotimpul cald, disponibila in cinci sortimente distincte, cel mai des preferate de consumatori - frigarui asortate, pulpe de pui dezosate, piept dezosat feliat, aripioare de pui, ciocanele de pui - toate gata de pus pe gratar”, a declarat Vasile Roman, director general Europrod SA.

Potrivit estimarilor companiei, noua gama va genera o crestere a vanzarilor celor cinci sortimente mentionate de 15%.

Noua gama de produse este disponibila in retelele de tip supermarket si hypermarket, dar si in reteaua de magazine proprii a Agricola Bacau.

In primul trimestru din 2010, categoria semipreparate si produse pre-gatite din carne, obtinute la fabrica Europrod, a inregistrat o crestere in volum a vanzarilor cu 23% si o crestere valorica de 17,1%. Europrod este lider de piata in segmentul semipreparate din carne, cu o cota volumica 34% (sursa MEMRB Romania).

Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie.

Compania a inregistrat in 2009 o crestere cantitativa a vanzarilor de carne de pui de 23%, fata de anul anterior si o crestere valorica de 30%. Agricola Bacau si-a bugetat o crestere a cifrei de afaceri pentru acest an cu aproximativ 17%, cu o marja neta de 3,5 – 4%. In 2009 compania a inregistrat afaceri de circa 413 mil. lei (97,6 mil. euro).

Din grupul de firme Agricola Bacau fac parte urmatoarele companii: Agricola International, Salbac, Europrod, Avicola Lumina - Constanta, Suinprod Siret, Comcereal, G-A Nutritie Animala, Aicbac si Agricontruct.



Citeste si