2 August 2010

Expur ar putea lua o finantare de 80 mil. euro de la BERD



Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unei finantari de 80 de milioane de euro procesatorului de seminte oleaginoase Expur din Romania, pentru dezvoltarea operatiunilor de productie.

Conducerea BERD va discuta furnizarea finantarii pe 1 septembrie, a anuntat institutia financiara, potrivit Mediafax.

Fondurile vor fi acordate prin intermediul a doua imprumuturi sindicalizate catre banci comerciale. Finantarea va permite Expur cresterea capacitatii de productie, a eficientei si calitatii si a numarului de produselor, precum si a cotei detinute pe piata din Romania.

Imprumutul din partea BERD va facilita dezvoltarea pietei din Romania si a concurentei, prin introducerea unor noi produse.

Expur desfasoara activitati de achizitie, presare si procesare a semintelor de floarea soarelui si de rapita, pentru piata din Romania, dar si pentru export. Compania are sediul central in Bucuresti si detine fabrici de procesare in Urziceni si Slobozia.

Produsele companiei includ ulei de floarea soarelui destinat consumului uman, alimente din seminte de floarea soarelui si de rapita, precum si biodiesel.



Citeste si