“In luna iulie, solicitarile de oferta primite de ista s-au majorat cu 35-40%, comparativ cu perioada similara din 2009, tendinta ce se mentine si in luna august”, a declarat Marian Sisu, director general Ista Romania, adaugand ca folosirea unui sistem de contorizare individuala scade costurile facturii lunare cu pana la 30%.

Cresterea cererii pentru repartitoaare a fost cauzata de scaderea salariilor in sectorul bugetar, dar si in mediul privat, corelata cu posibilitatea eliminarii subventiilor acordate pentru incalzire, sustin reprezentantii Ista.

“In prezent, putin peste 50% din populatia Romaniei foloseste sisteme de contorizare a consumului individual de energie, insa acest procent urmeaza o tendinta de crestere ce va fi accentuata pe termen scurt si mediu de masurile de austeritate impuse de Guvern”, mai spun cei de la Ista.

Citeste si:

Ista Romania este unul din cei mai importanti jucatori in domeniul contorizarii individuale a apei si caldurii din apartamentele imobilelor colective, cu o cota de piata de 42 % la nivel national si 40 % in Bucuresti. Compania are, in prezent,115 angajati si 22 de puncte de lucru deschise in principalele orase din tara.