17 Iunie 2011

Surse: Guvernul incepe inchiderea de tronsoane de cale ferata



Guvernul a decis inceperea procedurii de inchidere a unor parti din infrastructura publica feroviara, aflata in administrarea Ministerului Transporturilor si in concesiunea Companiei Nationale de Cai Ferate, sumele rezultate in urma casarii urmand sa fie utilizate de CFR pentru intretinerea retelei, scrie Mediafax.

Decizia a fost luata in sedinta, prin hotarare de guvern, au declarat surse oficiale.

Guvernul s-a angajat in urma negocierilor cu Fondul Monetar International sa inchida 20% din liniile de cale ferata aflate in administrarea CFR SA, reprezentand aproximativ 4.000 de kilometri, daca nu gaseste un investitor care sa realizeze intretinerea acestora si care va fi selectionat in urma unor licitatii.

In urma negocierilor cu FMI, Ministerul Transporturilor a elaborat o hotarare de guvern pentru inchiderea a 1.474 kilometri de infrastructura feroviara excedentara si care, din considerente tehnice si comerciale, nu mai justifica mentinerea in functiune.

Potrivit datelor CFR, la nivelul anului 2009, lungimea totala a liniilor de cale ferata ale infrastructurii feroviare era de 20.210 km (retea desfasurata), din care 17.691 km infrastructura feroviara publica si 2.519 km infrastructura feroviara privata.

Sursa foto: www.cfr.ro.



Citeste si