12 Septembrie 2011

Boc este ingrijorat: Cresterea economica poate fi afectata de continuarea crizei



Datele privind evolutia economiei in foarte multe tari din Uniunea Europeana si alte zone sunt destul de proaste si releva continuarea crizei economice si diminuarea nivelului de crestere economica, ceea ce indirect poate afecta si cresterea economica a Romaniei, a declarat premierul Boc, citat de Mediafax.

Prezenta la lansarea programului "Mihail Kogalniceanu" destinat intreprinderilor mici si mijlocii, seful Guvernului a aratat ca iesirea Romaniei din criza economica depinde de sprijinirea investitiilor si reducerea cheltuielilor statului.

"Exista insa si un factor extern, iar vestile nu sunt bune nici in Europa, nici in lume cu privire la iesirea din criza economica, ci dimpotriva. Se anunta vesti destul de proaste cu privire la continuarea acesteia si la diminuarea cresterii economice in foarte multe tari din Uniunea Europeana si din lume, iar acest lucru indirect ne afecteaza. Sunt afectate indirect exporturile, comenzile noi din industrie si indirect poate afecta cresterea economica a Romaniei", a spus Boc.

El a aratat ca, pentru acest an, Romania este "in graficul" unei cresteri economice de 1,5%.

Zeita Fortuna va ajuta economia firava a Romaniei in al treilea trimestru, printr-un an agricol bun, agricultura devenind noul motor economic, in conditiile in care industria a inceput sa dea semne de slabiciune, arata economistii chestionati de Wall-Street.ro.

Agricultura va reprezenta marea surpriza a acestui an, intr-un moment in care economia Romaniei chiar are nevoie de o bula de oxigen, mai ales ca perspectivele pentru industrie, sectorul care ne-a scos practic din criza, nu sunt incurajatoare.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sustine ca o crestere economica nu se poate realiza doar daca dai mai multi bani in economie si ca pentru o crestere economica sanatoasa trebuie asigurata, in principal, stabilitatea preturilor.

Economia Romaniei risca sa intre intr-o perioada lunga de letargie economica, de pana la 7 ani, pe fondul masurilor de austeritate si al scaderii dramatice a potentialului de crestere, din cauza diminuarii intrarilor de capital. Citeste mai multe aici.



Citeste si