Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unui imprumut in moneda locala de pana la 55,5 milioane lei (13,2 milioane euro) pentru Apa Canal Galati, destinat imbunatatirii infrastructurii de apa si canalizare din judetul Galati, informeaza Mediafax.

Conducerea BERD va discuta aprobarea finantarii in mai 2012.

Proiectul face parte dintr-un program regional de investitii, de 545.8 milioane lei (128,8 milioane de euro), finantat prin granturi semnificative din partea Uniunii Europene, Guvernului Romaniei si autoritatilor locale, in cadrul Programului Fondurilor de Coeziune.

Prin acest proiect, compania Apa Canal Galati va extinde si va reabilita reteaua operata in judetul Galati si va imbunatati serviciile de apa si canalizare din cinci localitati din judet, respectiv Galati, Tecuci, Targu Busor, Pechea si Liesti.

Investitiile vor permite reducerea semnificativa a pierderilor de apa, vor optimiza costurile operationale si vor extinde furnizarea de apa, respectiv colectarea apelor reziduale, precum si serviciile de tratare din judetul Galati, in conformitate cu directivele UE.

Imprumutul BERD, echivalent cu 13,2 milioane de euro, este un sub-proiect al unei facilitati de 200 de milioane de euro aprobata de banca pentru co-finantarea proiectelor din sectorul apei si apelor reziduale din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Boloş: Voi propune ca echipamentele de protecție să fie decontate din fonduri UE
Setari Cookie-uri