Sondaj CFA: Somaj in crestere si conditii de business mai proaste in urmatorul an

Conditiile de afaceri in Romania se vor inrautati in urmatoarele 12 luni, la fel si situatia din piata muncii, considera peste jumatate din analistii chestionati de CFA Romania.

Astfel, 56% dintre analistii care au participat la sondaj considera ca conditiile de business in Romania pentru urmatoarele 12 luni se vor inrautati, 28% cred ca vor ramane la fel, iar 16% ca se vor imbunatati.

In ceea ce priveste asteptarile cu privire la conditiile din piata muncii, 44% dintre respondenti cred ca situatia se va imbunatati, acelasi procent fiind valabil si pentru cei care mizeaza pe o stabilizare, in timp ce doar 9% spera intr-o imbunatatire.

Analistii chestionati de CFA Romania mizeaza in proportie de 47% ca veniturile personale vor scadea in urmatorul an, 44% ca vor stagna si 9% ca vor creste.

De asemenea, 53% isi vad averile mai mici in urmatoarele 12 luni, 31% dintre respondenti cred ca averile vor ramane la fel si 16% sunt optimisti si vad o sporire a averilor.

In schimb, inrautatirea conditiilor macroeconomice la nivel global ramane o constanta, 78% dintre cei chestionati estimand conditii mai proaste in viitor, 16% conditii normale si doar 3% conditii bune.

In urma raspunsurilor date, Indicatorul de Incredere Macroeconomica a scazut in noiembrie la 29,5 puncte, de la 33,3 in octombrie.

CFA Romania a lansat in mai 2011 Indicatorul de Incredere Macroeconomica, prin care doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pe un orizont de timp de un an.

Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni, iar participantii sunt membri ai CFA Romania si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri