Clasa de mijloc se va tripla in urmatoarele doua decenii, de la 1,8 miliarde de persoane, la 4,9 miliarde, iar cea mai mare parte din cei trei miliarde de noi consumatori vor trai in Asia si pietele emergente, potrivit unui studiu al Ernst & Young.


Growing Beyond

Astfel, clasa de mijloc va atinge circa 5 miliarde de persoane in 2030, ceea ce va duce la o crestere a cererii la nivel global de la 21 bilioane dolari la 56 bilioane dolari.

Studiul Ernst & Young estimeaza ca 40% din cheltuielile clasei de mijloc se vor efectua in Asia, pana in 2030, comparativ cu nivelul de 10% in prezent.

In acest context, companiile vor fi nevoite sa-si adapteze strategiile de dezvoltare pentru a putea raspunde noilor cerinte ale clasei de mijloc in crestere rapida la nivel global si, mai ales, in pietele emergente.

"Schimbarile vor trebui sa includa crearea unor produse si servicii cu totul noi, daca aceste companii vor dori sa realizeze inovari reale si sa obtina crestere", potrivit studiului firmei de consultanta, care s-a bazat pe o cercetare incluzand interviuri cu 547 de executivi la nivel global, precum si cu cativa dintre cei mai influenti antreprenori ai momentului din lume.



Studiul evidentiaza faptul ca majoritatea companiilor din economiile dezvoltate isi concentreaza in prezent eforturile si actiunile catre segmentul premium al pietei. Chiar si in cazul companiilor din pietele emergente, aceasta proportie se ridica la 40%.

Astfel, aceasta orientare spre bunurile de lux va trebui sa se schimbe.

Plecand de la o preconizata crestere a noului segment de clienti cu venituri medii, studiul identifica punctele in care inovatia este necesara: cunoasterea clientului, adaptarea la cultura si obiceiurile de consum locale, cercetarea si dezvoltarea, operatiunile si modelul de business – care trebuie sa combine relevanta locala cu prezenta globala.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri