Companiile listate la Londra, inclusiv pe piata AIM, au emis 88 de astfel de avertismente in ultimul trimestru din 2011, comparativ cu 51 in trimestrul al treilea, a anuntat compania de consultanta, citata de Reuters.

"Anul 2011 a fost dificil pentru multe companii, iar tendinta va continua, cu o adancire a diferentei intre castigatori si perdanti", a declarat Alan Hudson, director la Ernst & Young's in domeniul practicilor de restructurare in Marea Britanie.

"Multe companii isi majoreaza profiturile, dar altele sunt muribunde din cauza datoriilor sau a unor modele perimate de afaceri, incapabile sa se dezvolte in aceste conditii economice dificile", a spus Hudson.

Sectorul cel mai afectat a fost cel de retail, unde scaderea cu 8% a veniturilor disponibile pentru cheltuieli ale populatiei a facut ca multe dintre grupurile de profil din Marea Britanie sa inregistreze cel mai slab sezon al sarbatorilor de iarna dupa cel din 2008.

Citeste si:

Retailerii au emis anul trecut 39 de avertismente privind profiturile, mai multe decat in 2009 si 2010 la un loc.

Problemele nu s-au atenuat in primele saptamani din 2012, lantul de magazine de confectii Peacocks cerand punerea sub administrare, in timp ce Tesco a emis primul sau avertisment privind rezultatele financiare din istoria grupului.

Alte companii afectate au fost cele care oferta servicii de asistenta si cele de servicii in domeniul IT.