Peste 80% dintre executivii chestionati de PricewaterhouseCoopers se asteapta ca economia mondiala sa isi continue declinul in urmatoarele 12 luni sau, in cel mai optimist scenariu, sa stagneze, informeaza MarketWatch.
Studiul Global CEO Survey realizat de PwC reuneste previziunile economice ale peste 1.200 de directori generali de companii din intreaga lume, identificand totodata care sunt principalele riscuri si oportunitati percepute de catre mediul de afaceri pe termen scurt si mediu.

Studiul firmei de consultanta a fost prezentat la Davos in cadrul Forumului Economic Mondial.

Astfel, 48% dintre directorii generali chestionati au spus ca se asteapta la o deteriorare a economiei mondiale in urmatoarele 12 luni, 34% estimeaza ca economia va stagna, in timp ce doar 15% anticipeaza o revenire.





Totusi, nu totul este atat de sumbru, in conditiile in care 40% dintre manageri au raspuns ca sunt "foarte increzatori" ca firmele pe care le conduc vor inregistra o crestere a veniturilor in urmatoarele 12 luni, in scadere fata de un procent de 48% consemnat anul trecut.

Increderea se gaseste in doze reduse in Europa de Vest, in conditiile in care politicienii incearca sa limiteze efectul de contagiune al crizei datoriilor. In acest context, doar un sfert din executivii europeni spun ca sunt foarte increzatori ca veniturile vor creste, ceea ce inseamna o scadere dramatica fata de 40% in anul precedent.



Chiar si China nu a fost imuna in fata deteriorarii sentimentului, 51% dintre executivi fiind foarte increzatori, in scadere de la 72%.

De asemenea, in Statele Unite, 41% dintre directori sunt foarte increzatori, in coborare de la 45%.

"Criza datoriilor din Uniunea Europeana, impreuna cu prelungirea altor riscuri economice, au deteriorat increderea fata de cresterea afacerilor in toata lumea", a spus Dennis M. Nally, presedinte al PwC.

"Chiar si economiile in crestere rapida din Asia si America Latina nu sunt imune la realitatile stagnarii economice, intarind ideea ca economia globala s-a decuplat", a mai spus Nally.

Studiul PwC se bazeaza pe interviurile luate unui numar de 1.258 directori generali din 60 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri