"Va trebui sa incercam o reprogramare la orizontul 2020 pentru populatie si 2015-2017 pentru agentii economici (...)"Vom vedea daca vom reusi. Aceste termene au fost asumate de Romania la intrarea in UE si, practic, le renegociem pornind de la realitatile de plata ale cetatenilor romani si ale economiei", a adaugat Basescu, citat de Mediafax.

Presedintele a mai spus ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu premierul Emil Boc a rezultat ca, in relatia cu FMI, Romania "va fi cu toate obiectivele indeplinite in linii mari".

"Singurul lucru pe care l-am stabilit impreuna cu primul ministru Emil Boc, ca va trebui renegociat in noua scrisoare catre Fond, este legat de replanificarea liberalizarii preturilor la energie electrica si gaze, atat pentru populatie, cat si pentru agentii economici. La gaze spre exemplu in actualul acord cu Fondul, cu Uniune Europeana si Banca Mondiala, liberalizarea este prevazuta pentru agentii economici in 2013, iar pentru populatie in 2015", a spus presedintele.