"Am cerut si vreau ca in sedinta din 15 sau in jurul datei de 15 februarie, cand cade sedinta de guvern, sa avem o prima lectura a investitiilor pe care ministerele le fac in 2012, conform prioritizarii facute de dumneavoastra. Va cer sa realizati o prioritizare a investitiilor in functie de faza in care se afla lucrarea si sa puneti accent pe lucrarile care se afla in faza finala de lucru, adica lucrarile care pot fi terminate in anul 2012 sa fie cu prioritate avute in atentie in momentul de fata. Deci, va cer sa prezentati o lista a investitiilor pe anul 2012, cu pioritate pe lucrarile care se finalizeaza in acest an", a spus Boc ministrilor, la inceputul sedintei de luni a Executivului, potrivit Mediafax.

Si la sfarsitul anului trecut premierul a solicitat ministrilor ca in planul de investitii prevazute pentru acest an sa fie incluse cu prioritate proiecte care pot fi finalizate si ca acest plan sa fie prezentat public in luna ianuarie.

In luna noiembrie, Guvernul a convenit cu Fondul Monetar International o lista de 100 investitii publice finantate si de Uniunea Europeana si considerate prioritare, majoritatea la un stadiu de executie cu putin peste 0% si cu o valoare totala de peste sapte miliarde euro.