Liderii si ministrii UDMR s-au intalnit, miercuri, la Guvern cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), urmand ca oficialii Fondului sa aiba joi o intrevedere si cu premierul Emil Boc.

"Am cerut ca, dupa o analiza care va fi efectuata la sfarsitul primului trimestru, sa avem posibilitatea - si sunt convins ca vom avea aceasta posibilitate - sa majoram salariile si pensiile in aprilie sau cel tarziu in mai. Va fi decizia Guvernului si a coalitiei", a declarat la sfarsitul intalnirii vicepresedintele politic al UDMR, ministrul Laszlo Borbely.

Un alt subiect discutat cu Fondul a fost noua lege a sanatatii, Borbely aratand ca UDMR este de acord ca proiectul sa fie discutat cu asociatiile profesionale, dar nu si ca intr-un an electoral sa fie introduse anumite probleme sensibile care pot compromite reforma in domeniu.

Ministrul a declarat anterior ca UDMR va solicita FMI atat majorari de salarii si pensii in acest an, cat si ca noua lege a sanatatii sa nu fie aplicata in 2012, an electoral, pe considerentul ca schimbarile majore generate de noul sistem ar putea fi interpretate gresit.