Majoritatea romanilor (80%) nu si-au dorit sa porneasca o afacere in ultimii 5 ani, potrivit unei cercetari realizate de IMAS, la comanda Fundatiei Romanian Business Leaders (FRBL).
Principalul motiv pentru care romanii nu au o afacere proprie este lipsa capitalului de pornire (55%), pe cand criza a fost aleasa drept cauza de catre 23% dintre respondentii la cercetare.

Aproape jumatate (49%) dintre cei intervievati si care detin deja o afacere s-au plans de problema birocratiei din administratia locala, pe cand 30% au mentionat cererile de spaga.

Cercetarea si rezultatele acesteia au fost discutate in cadrul Romanian Business Leader Summit (RBLS), eveniment care se desfasoara pe 2 si 3 februarie si care reuneste aproximativ 200 de lideri din mediul de afaceri romanesc.

„Summit-ul va fi un pas concret si substantial intr-un proiect de lunga durata pentru Romania", spune Mihail Marcu, presedintele FRBL si totodata presedintele Consiliului de Administratie al MedLife, furnizor de servicii medicale private.

1. Vrei sa-ti infiintezi propria afacere?

2. De ce nu ti-ai lansat o afacere?





Liderii participanti la RBLS discuta despre educatie, buna guvernanta si statul modern, cultura antreprenoriala, coagularea comunitatii, strategia de tara si dezvoltarea capitalului autohton.

La eveniment iau parte, printre altii, Mariana Gheorghe (OMV Petrom), Catalin Cretu (Visa Romania), Radu Craciun (Eureko Pensii), Camelia Living (Class Living) si Cristian Nacu (Enterprise Investors).

Vedeti in galeria foto grupurile de lucru din cadrul RBLS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri