"In etapa urmatoare ar trebui sa discutam foarte mult despre ce inseamna TVA si nivelul accizelor la produsele agroalimentare. Ar trebui gandit un TVA de sub 10%", a spus Tabara.

El a adaugat ca daca TVA ar fi de 10% evaziunea fiscala ar primi "o lovitura puternica", scrie Mediafax.

"Un TVA care sa mearga la 10% ar elimina evaziunea", a spus ministrul.

El a fost intrebat si daca a discutat cu delegatia FMI pe aceasta tema. "Eu as incerca sa ma vad cu ei, daca au timp. Stiu ca nu de aceasta data nu au in plan intalniri cu Ministerul Agriculturii", a raspuns Tabara.

Intentii privind reducerea TVA la alimente exista de cativa ani, fiind elaborat la un moment dat si un proiect de lege in acest sens.

Citeste si:

In martie 2011 premierul Emil Boc declara insa ca proiectul privind reducerea TVA la produsele alimentare de baza nu are acoperire bugetara si ca toti specialistii consultati au spus ca aplicarea acestuia nu duce la scaderea preturilor la alimente.

"Gerul din ultima perioada imi da emotii privind productia agricola din acest an"

"Stiu sigur ca acea cantitate de apa necesara plantelor a fost satisfacuta de ploile si ninsorile din acest an. Dar atunci cand inghetul se duce la sub -25 de grade Celsius ne punem probleme. Exista emotii pana se duce gerul acesta", a spus Tabara.

El a adaugat ca la temperaturi de -25 de grade Celsius in zona marilor podgorii mugurii nu ar putea rezista.