"In acest moment, nu avem pe agenda vreo reducere a TVA. Singurele lucruri discutate la nivel fiscal ar fi reducerea contributiilor de asigurari sociale. Ma bucura ca si cei din opozitie sustin reducerea CAS", a spus Ialomitianu, intrebat daca Executivul intentioneaza sa reduca TVA la alimente.

Ministrul Finantelor a argumentat ca nu doreste sa se regaseasca in situatia omologului din Ungaria, care la cateva luni dupa taierea unor taxe directe a fost obligat sa majoreze TVA la nivelul record din UE de 27%.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat joi ca TVA ar trebui redusa la 10% pentru produsele agroalimentare intrucat ar avea ca efect scaderea preturilor alimentelor si ar contribui la combaterea evaziunii.

Citeste si:

"In etapa urmatoare ar trebui sa discutam foarte mult despre ce inseamna TVA si nivelul accizelor la produsele agro-alimentare. Ar trebui gandit un TVA de sub 10%", a afirmat Tabara.

Ulterior, premierul Emil Boc a spus ca scaderea TVA la produsele agroalimentare nu reprezinta pentru Guvern o tema de discutie in acest moment.