6 Februarie 2012

Franks, FMI, despre petrecerea de la Sinaia: Sunt mormon. Nu beau alcool si am constiinta impacata



Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, spune ca are constiinta impacata in ceea ce priveste petrecerea de la sfarsitul saptamanii trecute, la care a participat alaturi de alti membrii ai delegatiei FMI, CE si BM la invitatia Ministerului Finantelor si BNR.

"Au existat critici in presa privind asa-numita petrecere de saptamana trecuta. Dati-mi voie sa clarific: duminica trecuta, dupa o sesiune de lucru la centrul BNR de la Sinaia, am fost invitat alaturi de staff si colegi la o masa sponsorizata de Ministerul Finantelor si Banca Nationala, la un restaurant cu mancare traditionala romaneasca si muzica traditionala romaneasca, pentru a intelege mai bine cultura locala si Romania", a aratat Franks, potrivit Mediafax.

Oficialul a afirmat ca purtarea sa a fost conforma cu statutul de functionar al FMI si nu are ce sa-si reproseze.

"Sunt o persoana religioasa, sunt mormon. Nu fumez, nu beau alcool, nici cafea, nu-mi permit un comportament imoral. Am constiinta curata. Le-as cere celor care m-au acuzat sa se intrebe daca pot spune acelasi lucru", a declarat seful misiunii FMI in Romania.

Un post de televiziune a difuzat imagini de la petrecerea respectiva in care Franks dansa alaturi de mai multi invitati pe muzica traditionala romaneasca.

Presa a comentat in abundenta imaginile si evenimentul, Franks fiind criticat pentru un comportament considerat de unii comentatori drept inadecvat pentru un oficial aflat in pozitia sa.

FOARTE UTIL: Delegatia FMI, BM si CE, la final de vizita in Romania. Vezi cele mai importante declaratii



Citeste si