Noul Cabinet trebuie sa continue reformele structurale si sa respecte angajamentele asumate fata de institutiile internationale, a declarat, pentru wall-street.ro, presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.
"Dupa parerea mea, in acest moment, nu are nici cea mai mica importanta daca viitorul prim-ministru va fi tehnocrat sau politician, nici cum il va chema. Important este ca Guvernul care va fi numit si va trece de Parlament sa continue reformele structurale si relatia cu FMI si Comisia Europeana", a spus Dumitru, care este si economistul sef al Raiffeisen Bank Romania.

El a precizat ca decizia lui Emil Boc de a-si da demisia nu a avut nicun efect pe piata valutara, dar investitorii sun acum in asteptare sa vada daca viitorul Guvern va trece de votul Parlamentului,

"Ca viitorul premier se va numi X sau Y, nu are nicio importanta. Totusi, nu trebuie sa vina o persoana cu o imagine foarte proasta", a mai spus Dumitru.

Potrivit unei declaratii facute pentru Reuters de seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, acordul incheiat cu Fondul va continua si dupa demisia premierului Emil Boc.

"Nu vad niciun motiv pentru care acest eveniment ar avea vreun impact asupra acordului. Ne asteptam ca acordul sa continue", a afirmat Franks, citat de Mediafax.

1. Preferati un premier tehnocrat sau politician?

2. Credeti ca Romania va intra intr-o noua criza politica?

3. Ar trebui ca viitorul premier sa fie economist?




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri