"In unele state membre livrarile de gaze din Rusia au crescut, dar nu sunt la nivelul de dinainte de saptamana trecuta. Este vorba despre Romania, Germania si Italia", a declarat Holzner.

Ea a spus insa ca in ansamblu situatia s-a imbunatatit la acest sfarsit de saptamana, scrie Mediafax.

"Livrarile de gaz din Rusia au revenit la normal in urmatoarele state europene: Bulgaria, Slovacia, Austria, Ungaria, Polonia si Grecia", a mai spus Holzner.

Ministerul Economiei anunta sambata ca importurile de gaze, provenite de la Gazprom, sunt la nivelul solicitat de Romania, astfel incat nu vor exista probleme in asigurarea alimentarii cu gaze a consumatorilor.

Citeste si:

Consumul de gaze din Romania a atins in ultimele zile valori record, depasind 70 de milioane de metri cubi pe zi. Importurile reprezinta in aceasta perioada aproximativ 25% din consum, diferenta fiind asigurata cu gaze din productia interna si depozite.

Gazprom a anuntat ca nu poate asigura volumul mai mare de gaze pe care il solicita Europa Occidentala din cauza valului de frig, precizand ca volumele prevazute in contractele actuale vor fi respectate.