"Este un minister foarte greu, un minister pivot in ansamblul economic, un minister care nu doar prin gradul de absorbtie al fondurilor, dar prin problemele pe care le are de rezolvat, de multe ori impiedicat in solutionarea lor pe motive politice, poate sa fie unul dintre ministerele esentiale in compozitia prosperitatii noastre", a spus Ungureanu, prezent la ceremonia de instalare a noului ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, potrivit Mediafax.

Premierul a aratat ca ministerul are un protential de crestere "fantastic" si ca printr-o indrumare mai severa, "cu mana de fier", poate derula un proces de reforma profunda a agriculturii si genera o crestere reala a importantei economiei rurale in ansamblul economic al tarii.

El a recomandat conducerii Ministerului Agriculturii sa aiba un dialog atat cu expertii in domeniu din cadrul Parlamentului, cat si cu organizatiile sindicale de ramura.

Care sunt obiectiele Ministrului Agriculturii

Debirocratizarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, accelerarea procesului de atragere a fondurilor UE si reducerea suprafetelor de teren nelucrat din Romanai se numara printre principalele obiective ale noului ministru de resort, Stelian Fuia.

Citeste si:

Fuia a preluat vineri portofoliul Agriculturii, de la Valeriu Tabara, la ceremonie fiind prezent si premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Tabara a declarat ca va fi "continuitate la conducerea Ministerului Agriculturii" si ca Fuia este un profesionist.

"Fuia este capabil sa rezolve probleme pe care eu nu le-am putut rezolva", a spus Tabara.