"Ceea ce n-a fost chiar in regula a fost timing-ul in care noi am primit avertizarile, care au fost fara preaviz. Nu se face nimeni vinovat. Ne uitam la vreme si vedem cantitatea de zapada si vantul puternic care au afectat tara", a spus Boagiu, la conferinta de bilant a Ministerului Transporturilor, scrie Mediafax.

Ea a adaugat ca, in ciuda conditiilor meteo extrem de grele, drumarii si angajatii CFR care se ocupa de deszapezire si-au riscat viata pentru a debloca circulatia.

La inceputul saptamanii trecute Boagiu anunta ca responsabilii cu deszapezirea care nu si-au indeplinit atributiile, din Ministerul Transporturilor si companiile din subordinea institutiei, vor fi sanctionati.

Citeste si:

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat ca in timpul mandatului sau Corpul de Control al institutiei a formulat sase plangeri penale, iar Compania de Drumuri a transmis DNA si IGP alte sase astfel de dosare, fara sa nominalizeze insa persoanele acuzate.

"Am lansat controale la nivelul ministerului sau la companii. Corpul de Control al ministrului a formulat sase plangeri penale, iar colegii de la CNADNR au formulat alte sase, o parte la DNA si o parte la Inspectoratul General al Politiei", a spus Boagiu, la conferinta de bilant.

Boagiu, aflata la conducerea Ministerului Transporturilor din septembrie 2010, va preda portofoliul, la ora 16.45, lui Alexandru Nazare, pana in prezent secretar de stat in institutie.