"Este important ca aceasta absorbtie sa fie urmarita atat din perspectiva cantitativa a sumelor care sunt absorbite, ca sa nu existe riscul dezangajarii de fonduri, cat si calitativa. In momentul de fata asa cum stau lucrurile, nici pentru acest an inca nu exista risc de dezangajare de fonduri pe dezvoltare rurala daca se mentine ritmul care a existat si anul trecut de plati. Dar aici, sigur, am avut o discutie cu domnul ministru Fuia, sunt niste lucruri care ar trebui urmarite in saptamanile, lunile urmatoare", a declarat Ciolos dupa o intalnire cu ministrul Agriculturii, potrivit Mediafax.

El a aratat, ca trebuie acordata o atentie deosebita urmaririi absorbtiei fondurilor de dezvoltare rurala si din perspectiva calitativa.

"Adica trebuie sa se urmareasca ce impact au investitiile care sunt finantate prin programul de dezvoltare rurala in economia reala din zonele in care aceste investitii sunt facute", a adaugat Ciolos.

O alta problema abordata in discutiile cu ministrul Agriculturii a fost reforma politicii agrocile comune si pozitia Romaniei in aceasta problematica.

Citeste si:

"Pozitia Romaniei este construita, dar in saptamanile, lunile urmatoare Romania ar trebui sa fie prezenta activ in discutiile care au loc acum intre diferite state membre, cu Parlamentul European pe marginea propunerilor pe care Comisia Europeana le-a facut de reformare a politicii agricole comune. Cred ca este important ca Romania sa se regaseasca in mod activ si sa nu piarda trenul in aceste discutii care au loc acum", a afirmat oficialul european.

Un al treilea punct discutat si care se afla pe agenda comisarului european in vizita in Romania este aducerea internetului in banda larga, broadband, in mediul rural.

"Exista fonduri cu un total de aproape 100 de milioane de euro din fonduri europene, din care mare parte este vorba de bani din fonduri structurale, dar si dezvoltarea rurala contribuie cu ceva mai mult de 20 de milioane de euro. Este un program pe care sunt intarzieri in momentul de fata. Eu ca si comisar european pe agricultura si dezvoltare rurala imi doresc ca acest program sa poata fi realizat pana la capat in Romania si mediul rural sa aiba acces la Internet pentru ca este un element important pentru dezvoltarea economica a acestor zone", a afirmat Ciolos.

El a aratat ca pe acest subiect va avea o discutie si cu ministrul Comunicatiilor.