Fondurile vor fi disponibile in cate patru sesiuni de depunere a proiectelor aferente Masurii 221-"Prima impadurire a terenurilor agricole". Pentru fiecare sesiune sunt disponibili cate 44 de milioane de euro.

Fondurile vor fi acordate sub forma de plati directe acordate pe an si pe hectar, calculate in functie de forma de relief - campie, deal, munte. De exemplu, pentru impadurirea unui hectar de teren agricol la campie beneficiarul va primi 1.330 de euro, precizeaza Mediafax.

Proiectele finantate prin Masura 221 pot include lucrari care sa previna pagubele produse de factorii naturali daunatori, sa reduca eroziunea solurilor, sa poata imbunatati capacitatea de retentie a apei si sa poata creste calitatea aerului.

De asemenea, pot asigura producerea de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau, dupa caz, cresterea biodiversitatii.

Citeste si:

Beneficiarii fondurilor europene nerambursabile acordate prin aceasta masura de investitii pot fi persoanele fizice, inclusiv persoanele fizice autorizate, persoanele juridice, grupurile sau asociatiile de persoane fizice sau juridice, precum si autoritatile publice locale detinatoare de teren agricol.

Pentru ca un potential beneficiar sa poata realiza o astfel de plantatie forestiera trebuie sa detina parcele agricole cu o suprafata mai mare de 0,5 hectare.

Prima sesiune de primire a proiectelor va fi deschisa in perioada 1-30 martie, a doua va incepe in 2 mai si se va termina pe 31 mai, a treia sesiune are loc in perioada 16 august-14 septembrie, iar ultima se va desfasura in perioada 15 noiembrie-14 decembrie.