Primul SOC economic cu care se confrunta Guvernul Ungureanu: Bye-Bye, POSDRU!

Ministerul Afacerilor Europene a primit, luni seara, scrisoarea oficiala a Comisiei Europene prin care este anuntata intreruperea termenului de plata pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, potrivit Mediafax.

"Nu este o surpriza, ministrul Orban anuntase acest lucru, iar scrisoarea oficiala a fost primita", a spus Suciu.

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania a anuntat, vineri, ca Directorul general al DG pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale din cadrul CE va emite o decizie de intrerupere a termenului de plata pentru cererile in curs din POSDRU.

DG EMPL mentioneaza ca, in Raportul anual de control 2011, Autoritatea romana de audit a identificat unele deficiente majore ale sistemului de management si control al Programului operational dezvoltarea resurselor umane. Aceste deficiente se refera la procedurile de selectie a proiectelor si la cele de verificare de prim nivel.

“In sfarsit buboiul copt de mult a pleznit - din pacate nu ca urmare a unei interventii ferme a autoritatilor romane pentru stopareaa coruptiei endemice ce macina sectorul pastorit de secretarul de stat coordonator al dialogului social din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), ci ca urmare a interventiei directe a Comisiei Europene pusa in fata impotentei organismelor insarcinate cu derularea programului, respectiv AM POSDRU si cele opt OIR POSDRU, de a controla si stopa flagrantele ilegalitati ce au insotit permanent procesul de evaluare si aprobare a proiectelor si de alocare a finantarii Comunitare”, spun oficialiii Uniunii Generale a Industriasilor din Romania “UGIR-1903".

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, ca nu exclude sa mai apara si alte "accidente" de genul intreruperii de catre Comisia Europeana a platilor pentru POSDRU.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri